Udruga Otok

Udruga Otok (punog naziva Udruga za promicanje kreativnog i zdravog života “Otok”) neprofitna je organizacija s otoka Prvića, jednog od bisera šibenskog arhipelaga. Adresa nam je u Prvić Luci, ali područje našeg djelovanja nije teritorijalno omeđeno, ne poznaje granice naselja niti se ograničava obalnom crtom otoka.

Depopulacija otočnog stanovništva nam je osnovni motiv za aktivnosti u smjeru podizanja svijesti o atraktivnosti života na otocima i ustrajan rad na kvaliteti istog. Malo nas je, ali smo vidljivi kroz niz projekata koje provodimo od 2012. godine. Najznačajniji provedeni projekt je onaj financiran iz Europskog socijalnog fonda “Zaželi”, u sklopu kojeg je 20 otočana starije životne dobi uživalo društvo pet gerontodomaćica 24 mjeseca.

Partnerstvo na još jednom europskom projektu “BIOPLAnet” za nas znači pokušaj rješavanja problema otpada na otoku, uvođenje kružne ekonomije, edukaciju i inspiraciju mladih za borbu protiv klimatskih promjena i očuvanje otočne prirode i baštine. Osluškujemo bilo otoka i otočana, a otok bi mogao biti čitav planet u beskraju svemira.

Što točno radimo?

Udruga Otok